Ucraina speră ca noua Comisie Europeană să aibă un comisar din Europa de Est

  • 05 Iulie 2019 11:22
Ucraina speră ca noua Comisie Europeană să aibă un comisar din Europa de Est

Ambasadorul ucrainean la UE, Mikola Tocițki, a declarat că Ucraina mizează pe faptul că noua Comisie Europeană va avea și un comisar din estul sau din centrul Europei, astfel încât activitatea acestuia să vizeze țările din Parteneriatul Estic, scrie Rador.

Potrivit ziarului online Evropeiska Pravda, diplomatul ucrainean a răspuns, astfel, la întrebarea dacă și-ar dori Ucraina ca viitoarea Comisie Europeană să aibă un comisar pentru Parteneriatul Estic, în locul comisarului implicat acum doar în activități ce prevăd extinderea UE. "Sigur că ne-am dori un comisar care să lucreze doar cu estul.

Afirmând acest lucru, însă, nu pot spune că domnul comisar Johannes Hahn nu a fost la curent cu problemele ucrainene, grupul special de sprijin pentru Ucraina, condus de Peter Wagner, fiind în continuare foarte util" - a precizat ambasadorul Ucrainei la UE.

"Dar vom avea nevoie de mai mult sprijin, de mai multă concentrare și, poate, de un comisar din regiunea noastră, care știe mai bine ce fel de reforme ne sunt necesare, ce probleme avem în spațiul post-sovietic" - a adăugat diplomatul ucrainean. Potrivit lui Mikola Tocițki, Ucraina ar saluta alegerea unui comisar din Europa Centrală și de Est. "Dar președintele Comisiei trebuie să decidă acest lucru" - a subliniat ambasadorul.

Sursa:Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău