Ucraina: Situația din zona orașului Bahmut rămâne dificilă, apreciază comandantul forțelor terestre ucrainene

  • 13 Martie 2023 09:18
Ucraina: Situația din zona orașului Bahmut rămâne dificilă, apreciază comandantul forțelor terestre ucrainene

Situația din zona orașului Bahmut, din estul Ucrainei, rămâne dificilă, dar forțele ucrainene resping toate încercările armatei ruse de a captura orașul, a afirmat luni comandantul forțelor terestre ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskii, transmite Reuters, citat de Agerpres.

''Situația din jurul orașului Bahmut rămâne dificilă'', a declarat Sîrskii, potrivit platformei Telegram a Centrului media al armatei ucrainene.

''Toate tentativele inamicului de a captura orașul sunt respinse cu artilerie, tancuri și alte arme'', a adăugat înalta oficialitate militară ucraineană.

Aceasta a adăugat că gruparea de mercenari rusă Wagner ''atacă din mai multe direcții încercând să spargă apărarea trupelor ucrainene și să avanseze către districtele centrale ale orașului''.

Informațiile nu au putut fi verificate de Reuters din surse independente.

Un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că Kievul a decis să continue luptele la Bahmut deoarece bătălia epuizează cele mai bune unități ale armatei ruse.

Pentru Moscova cucerirea orașului Bahmut este un obiectiv important pentru că ar însemna străpungerea apărării ucrainene și ar fi un pas spre capturarea întregii regiuni industriale Donbas.

În 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată și nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susținut constant că desfășoară o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și de protejare a populației rusofone din Ucraina.

De partea sa, Kievul a afirmat de mai multe ori că, înainte de a discuta despre un plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate în 2022 și peninsula Crimeea. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău