Ucraina se așteaptă ca procurorul Curții Penale Internaționale să lanseze anul acesta o anchetă privind anexarea Crimeii de către Rusia

  • 29 Ianuarie 2020 13:30
Ucraina se așteaptă ca procurorul Curții Penale Internaționale să lanseze anul acesta o anchetă privind anexarea Crimeii de către Rusia

Ucraina se așteaptă ca procurorul Curții Penale Internaționale (Haga, Olanda), Fatou Bensouda, să lanseze anul acesta o anchetă privind anexarea Crimeii de către Federația Rusă - a declarat Igor Ponociovni, procurorul Crimeii, subordonat autorităților de la Kiev.

Potrivit oficialului ucrainean, în acest moment, instituția procurorului Tribunalul de la Haga se află în etapa preliminară a studierii informațiilor transmise de către autoritățile din Ucraina. Această etapă se apropie de sfârșit și, prin urmare, în cursul acestui an, ar putea fi lansată o anchetă oficială cu privire la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea.

"De ce sperăm ca acest lucru să se întâmple în 2020? Pentru că, în timpul ultimei discuții, a devenit clar faptul că Biroul procurorului Curții Penale Internaționale finalizează această etapă" - a explicat Igor Ponociovni.

"Acum, procurorul Curții Penale Internaționale, Fatou Bensouda, studiază problema complementarității cazului, adică analizează dacă Ucraina poate desfășura în mod independent o anchetă completă și să-i aducă pe cei responsabili în fața justiției" - a adăugat procurorul ucrainean.

În acest context, Ponociovni a subliniat că autoritățile din Ucraina pot desfășura o anchetă, dar nu îi pot pedepsi pe cei vinovați, deoarece aceștia se află în Federația Rusă.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău