Ucraina respinge acuzațiile propagandei ruse privind existența unor "programe biologice militare" finanțate de SUA

  • 07 Martie 2022 12:17
Ucraina respinge acuzațiile propagandei ruse privind existența unor

Ministerul Sănătății de la Kiev respinge informațiile răspândite în media de propagandă rusă despre o presupusă "curățare de urgență de către Kiev a urmelor unui program biologic militar implementat în Ucraina și finanțat de Departamentul Apărării al SUA" - transmite, luni, ziarul Ukrainska Pravda, scrie Rador.

Instituția demontează minciuna răspândită de propaganda rusă privind "distrugerea agenților patogeni deosebit de periculoși" din centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din Poltava și Harkiv. "Subliniem, încă o dată, că nu există 'laboratoare americane' pe teritoriul Ucrainei. Toate laboratoarele existente în Ucraina îndeplinesc un singur obiectiv comun: indicarea și identificarea agenților patogeni ai bolilor infecțioase care au un potențial epidemic semnificativ și/sau o importanță internațională și sunt supuse reglementărilor internaționale în domeniul sănătății.

De asemenea, Ministerul Sănătății al Ucrainei atrage atenția asupra faptului că, în documentele publicate, nu există nici măcar o tulpină deosebit de periculoasă despre care mass-media rusă scrie într-un mod atât de activ" - a transmis Ministerul ucrainean al Sănătății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
16
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău