Ucraina: Problemele logistice ale Rusiei s-au acutizat după explozia de pe podul Kerci (Ministerul Apărării britanic)

  • 17 Octombrie 2022 10:01
Ucraina: Problemele logistice ale Rusiei s-au acutizat după explozia de pe podul Kerci (Ministerul Apărării britanic)

Problemele logistice cu care se confruntă forțele ruse în sudul Ucrainei s-au acutizat după avarierea la 8 octombrie a podului peste strâmtoarea Kerci, care leagă peninsula Crimeea (anexată ilegal de Moscova în 2014) de teritoriul rus, infrastructură cu rol-cheie în privința aprovizionării acestora, semnalează luni serviciile secrete britanice într-o actualizare a informațiilor despre situația de pe frontul din Ucraina, potrivit Reuters.

'În condiții de tensiune pentru prezența rusă în Herson, pe fondul deteriorării liniilor de aprovizionare prin Crimeea, linia terestră de comunicații prin regiunea Zaporojie (sud) devine din ce în ce mai importantă pentru sustenabilitatea ocupației ruse', apreciază Ministerul britanic al Apărării într-un buletin pe care îl publică cu regularitate pe Twitter.

Forțele ruse din sudul Ucrainei își intensifică, se pare, fluxul logistic de aprovizionare prin Mariupol, oraș-port la Marea Azov, în încercarea de a compensa capacitatea redusă de transport a podului, parțial avariat, se arată în actualizare.

În dimineața zilei de 8 octombrie, pe podul Kerci s-a produs o puternică explozie, iar un tren cu vagoane cisternă cu combustibil a sărit în aer. Rusia declarase nu o dată că podul, un proiect drag președintelui Vladimir Putin, este bine păzit de sisteme de apărare antiaeriană și de militari ruși, subliniind fiabilitatea acestei infrastructuri, potrivit agențiilor internaționale de presă.

Moscova a atribuit serviciilor speciale ucrainene responsabilitatea pentru explozia de pe podul Kerci și a reacționat prin atacuri intense cu rachete asupra întregului teritoriu al Ucrainei, inclusiv asupra Kievului, lovind în special infrastructuri energetice și obiective civile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău