Ucraina | Poliția a intervenit la Kiev împotriva unor demonstranți violenți în apropierea sediului președinției

  • 15 August 2021 09:06
Ucraina | Poliția a intervenit la Kiev împotriva unor demonstranți violenți în apropierea sediului președinției

Poliția ucraineană a intervenit sâmbătă, la Kiev, împotriva susținătorilor unui partid naționalist în apropierea biroului președintelui Volodimir Zelenski atunci când aceștia au încercat să rupă un cordon de securitate, relatează Reuters.

Manifestanții au reacționat cu spray-uri cu gaze lacrimogene.

Ministrul de interne ucrainean Denis Monastirski a declarat că opt polițiști au fost răniți în timpul violențelor cu demonstranții și că a fost deschisă o anchetă. El a scris pe Facebook că ciocnirile au izbucnit atunci când poliția a încercat să îi controleze pe protestatari în timp ce se apropiau către sediul președinției, dar că ei s-au opus, scrie Agerpres.

''Constituția garantează dreptul de a manifesta pașnic. Orice persoană care s-a supus controalelor de bază a avut permisiunea de a intra în piața din fața biroului președintelui'', a afirmat Monastirski.

Manifestanții erau membri ai unui partid de extremă dreapta care se opune planului cunoscut drept 'formula Steinmeier', care propune acordarea unui statut special regiunii Donbas, controlată de către separatiștii proruși. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău