Ucraina | Macron și Scholz afirmă că autoritățile ruse trebuie să dea socoteală pentru crimele comise la Bucea

  • 03 Aprilie 2022 18:00
Ucraina | Macron și Scholz afirmă că autoritățile ruse trebuie să dea socoteală pentru crimele comise la Bucea

Președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz au cerut duminică să se facă lumină în legătură cu crimele comise de armata rusă în orașul ucrainean Bucea, în apropiere de Kiev, și ca vinovații să fie trași la răspundere, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Macron a denunțat imaginile "insuportabile" venite de la Bucea, oraș unde au fost descoperite numeroase cadavre după retragerea trupelor ruse, și a afirmat că "autoritățile ruse vor trebui să dea socoteală pentru aceste crime".

"Imaginile care ne parvin de la Bucea, oraș eliberat în apropiere de Kiev, sunt insuportabile", a scris șeful statului francez pe Twitter, denunțând uciderea "cu lașitate" a sute de civili pe stradă.

La rândul său, într-o declarație scurtă transmisă de serviciul său de presă, Scholz a cerut să se facă lumină în legătură cu "crimele comise de armata rusă" la Bucea.

"Autorii acestor crime și cei care le-au comandat trebuie trași la răspundere", a adăugat el, cerând în special ca organizațiile internaționale să aibă acces în regiune "pentru a documenta aceste atrocități".

Cadavrele a 57 de persoane au fost descoperite într-o groapă comună la Bucea, unde numeroase trupuri neînsuflețite fuseseră deja găsite sâmbătă pe străzi, a declarat duminică șeful echipelor locale de intervenție, arătând locul unei echipe de jurnaliști ai AFP.

Scholz a denunțat "imaginile teribile și oribile" de la Bucea: "Străzi pline de cadavre. Trupuri neînsuflețite îngropate sumar. Printre victime se numără femei, copii și persoane în vârstă".

Și miniștrii de externe ai celor două țări au condamnat anterior cu fermitate actele comise de armata rusă asupra civililor în mai multe orașe din Ucraina, inclusiv la Bucea, spunând că, dacă vor fi confirmate, ele reprezintă "crime de război", iar cei vinovați vor trebui trași la răspundere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău