Ucraina l-a anunțat în căutare pe așa-numitul ministru de externe de la Tiraspol, negociatorul-șef în reglementarea transnistreană, Vitali Igantiev

  • 29 Martie 17:41
Ucraina l-a anunțat în căutare pe așa-numitul ministru de externe de la Tiraspol, negociatorul-șef în reglementarea transnistreană, Vitali Igantiev

Igantiev este prezentat drept o „persoană care se ascunde de organele [ucrainene] de anchetă”. Pe 9 ianuarie, Ignatiev a fost chemat la sediul Serviciului de Securitate Ucrainean (SBU) din regiunea Vinnița. Potrivit unei somații publice, el este suspectat de săvârșirea unor infracțiuni penale.

Mai exact, Igatiev este suspectat că a făcut apeluri publice pentru modificarea frontierei de stat a Ucrainei, că a cooperat și a sprijinit „statul agresor [Rusia] și administrația de ocupație a acestuia în activități de informare”.

Vitali Ignatiev nu a răspuns la aceste acuzații. În februarie, el a participat la o întâlnire a liderului regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, cu ambasadorul ucrainean cu misiuni speciale responsabil de dosarul transnistrean, Păun Rohovei.

Ignatiev a oferit regulat interviuri presei de stat din Rusia, inclusiv după invazia la scară larga a Federației Ruse în Ucraina. De exemplu, el a declaratcă regiunea transnistreană și-ar dori să-și obțină independența și să adere la Federația Rusă.

În martie 2023, Ignatiev și așa-numitul minister al securității „de stat” din regiunea transnistreană (MGB) au dat vina pe SBU că ar fi pus la cale un atac terorist asupra liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și reprezentanților Misiunii OSCE, scrie Europa Liberă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău