Ucraina înăsprește controlul la granița cu Republica Moldova pe segmentul regiunii transnistrene și construiește fortificații

  • 01 Martie 2023 12:28
Ucraina înăsprește controlul la granița cu Republica Moldova pe segmentul regiunii transnistrene și construiește fortificații

Ucraina înăsprește controlul la frontiera cu Transnistria, unde armata ucraineană a început să ridice o rețea de fortificații, relatează marți publicația ucraineană RBC.ua, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Serviciului pentru granița de stat, Andrei Demcenko, potrivit Agerpres.

„La frontiera cu Republica Moldova există un astfel de segment ca Transnistria. De la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, forțele de apărare ucrainene au consolidat această direcție. Nu doar că se întărește controlul, ci și se construiește o rețea de fortificații”, a declarat Demcenko într-o intervenție la televiziunea ucraineană, potrivit G4Media.

Potrivit oficialului ucrainean, din cauza „perfidiei inamicului”, Ucraina trebuie să fie pregătită pentru orice fel de provocări, iar în acest sens frontierele cu Belarus și Republica Moldova necesită o atenție sporită.

Amintim că purtătoarea de cuvânt a Comandamentului operativ Sud al forțelor ucrainene, Natalia Gumeniuk, a subliniat cu câteva zile în urmă că Rusia nu are posibilitatea de a efectua o operațiune de debarcare în Transnistria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău