Ucraina: Bilanțul incendiului de la o instituție de învățământ superior din Odesa ajunge la 16 morți; directoarea, arestată

  • 12 Decembrie 2019 14:16
Ucraina: Bilanțul incendiului de la o instituție de învățământ superior din Odesa ajunge la 16 morți; directoarea, arestată

Autoritățile ucrainene au anunțat joi că au găsit corpurile tuturor celor 16 victime ale incendiului ce a afectat sediul unei instituții de învățământ superior din Odesa și au arestat-o pe directoarea acesteia sub suspiciunea de "neglijență criminală", transmite AFP.

Un precedent bilanț al acestui incendiu, izbucnit pe 4 decembrie într-un imobil din centrul orașului, menționa 14 morți. Numărul celor decedați a fost revizuit în creștere joi, la 16.

Mai mulți studenți și un pompier se numără printre cei ce și-au pierdut viața. "Mulți nu au fost încă identificați", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a Parchetului regional, Kateryna Novatchly.

Treizeci de persoane au fost rănite în incendiu, dintre care opt rămân internate în spital, a precizat Serviciul de stat pentru Situații de Urgență.

Un tribunal din Odesa a dispus miercuri plasarea în arest la domiciliu, pentru două luni, a directoarei instituției, Lioubov Kotcherga, conform Parchetului.

Salvată de echipele de intervenție în timpul incendiului, ea este suspectată de "neglijență criminală" și riscă până la cinci ani de închisoare, potrivit presei locale.

Incendiile mortale sunt frecvente în Ucraina, țară în care respectarea regulilor de securitate este aleatorie, iar multe infrastructuri sunt învechite, notează AFP.

În august, un incendiu la un hotel din Odesa s-a soldat cu nouă morți. În iunie, a ars un spital psihiatric, tot în Odesa, în incendiu murind șase oameni, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău