Ucraina avertizează Republica Belarus împotriva sprijinirii Rusiei: Vor exista consecințe corespunzătoare

  • 10 August 2021 11:03
Ucraina avertizează Republica Belarus împotriva sprijinirii Rusiei: Vor exista consecințe corespunzătoare

Ministerul ucrainean de Externe a avertizat Republica Belarus împotriva susținerii politicii agresive a Rusiei, Kievul amenințând în acest sens autoritățile de la Minsk că vor exista consecințe juridice internaționale - potrivit unei declarații publicate de MAE ucrainean cu ocazia împlinirii unui an de la izbucnirea protestelor din Belarus.

Instituția de la Kiev a reiterat că există pericolul ca Republica Belarus să fie absorbită de Federația Rusă, ca o continuare a politicii agresive a Moscovei împotriva Ucrainei și a altor state. Ministerul de Externe de la Kiev consideră această absorbție ca fiind o amenințare la adresa securității naționale a Ucrainei și a securității regiunii.

"Iar orice formă de sprijin din partea Minskului pentru politica ilegală a Kremlinului, menită să submineze suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, o vom califica drept un act neprietenos și un sprijin față de agresiunea Rusiei, ceea ce va avea consecințe juridice internaționale corespunzătoare" - a menționat Ministerul de Externe al Ucrainei. Totodată, Kievul și-a exprimat solidaritatea cu poporul belarus și a subliniat că susține dorința belarușilor de a trăi într-o țară europeană democratică, liberă și cu adevărat independentă. "Poporul belarus este unul dintre cele mai apropiate și mai prietenoase față de Ucraina. Suntem siguri că nu avem altă alternativă decât să trăim împreună într-o casă europeană unită de popoare libere, democratice, europene" - se mai arată în declarația Ministerului ucrainean de Externe.

În plus, ministerul solicită regimului de la Minsk să "readucă statul pe calea democratică", să elibereze toți deținuții politici, să înceteze represiunile împotriva mass-media independente și a organizațiilor publice și să restabilească respectul pentru drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

Sursa: RBC/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău