Ucraina anunță recepționarea primelor lansatoare de rachete multiple din Germania și a încă patru HIMARS

  • 01 August 2022 16:26
Ucraina anunță recepționarea primelor lansatoare de rachete multiple din Germania și a încă patru HIMARS

Kievul a anunțat luni recepționarea primelor lansatoare multiple de rachete autopropulsate MARS II, de la fabricantul Krauss-Maffei Wegmann din Germania, precum și a încă unui lot de patru sisteme de rachete pentru artilerie cu o mare mobilitate (HIMARS) de fabricație americană, potrivit ministrului ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, citat de EFE, Reuters și Ukrainska Pravda, scrie Agerpres.

'Sunt recunoscător @POTUS și @SecDef Lloyd Austin III și poporului (SUA) pentru consolidarea #UAarmy', a scris Reznikov într-o postare pe Twitter, în condițiile în care acestor sisteme le este atribuit un rol-crucial în desfășurarea contraofensivei armatei ucrainene în sudul țării.

HIMERS au o rază de acțiune mult mai mare și sunt mai precise decât sistemele de artilerie ucrainene, care datează din perioada sovietică, permițând forțelor ucrainene să lovească ținte rusești care anterior erau inaccesibile.

'Al treilea frate din familia cu rază lungă de acțiune, MLRS MARS II, a sosit în Ucraina din Germania', a indicat Reznikov într-un mesaj separat pe Twitter, mulțumindu-i pentru aceasta omologului său german, Christine Lambrecht.

Berlinul comunicase săptămâna trecută că va furniza Kievului trei astfel de lansatoare de rachete, care, în funcție de muniția folosită, pot lovi ținte la o distanță de până la 300 de kilometri.

În ultimele săptămâni, Berlinul a fost criticat în mod repetat pentru tergiversarea livrărilor de arme promise Ucrainei, în special din cauza așa-numitei scheme de circuit circular, care prevede livrări indirecte de armament Kievului, notează Ukrainska Pravda.

Guvernul german a publicat anterior o listă cu armele care ar urma să fie livrate Ucrainei, între care 30 de sisteme de artilerie autopropulsate de tip Gepard, sisteme de apărare antiaeriană IRIS-T SLM și transportoare blindate M113.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău