Ucraina a prelungit sacțiunile impuse unor cetățeni urși

  • 18 Octombrie 2016 09:51
Ucraina a prelungit sacțiunile impuse unor cetățeni urși

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a semnat un decret de prelungire cu un an a sancțiunilor impuse împotriva unor cetățeni și companii din Federația Rusă și de extindere a listei persoanelor care fac obiectul sancțiunilor, ca urmare a anexării Crimeii și a destabilizării situației din Donbas.

Prin acest decret prezidențial intră în vigoare o decizie adoptată de Consiliul de Securitate și Apărare Națională a Ucrainei, la 16 septembrie 2016, prin care instituția a sprijinit propunerea de a continua și aplica sancțiunile propuse de Guvern, Serviciul de Securitate și Banca Națională din Ucraina.

"Lista a fost extinsă cu 335 de persoane fizice și 167 de persoane juridice" - se arată în documentul adoptat luna trecută de Consiliul de Securitate de la Kiev. Amintim că UE a extins până în primăvara anului viitor sancțiunile împotriva persoanelor implicate în declanșarea crizei din Ucraina și a bunurilor sau afacerilor derulate de acestea cu parteneri europeni.

În plus, Bruxellesul a extins și lista neagră a suspecților bănuiți că ar fi finanțat grupările separatiste din Donbas sau operațiunea de anexare a Crimeii de către Rusia. Această listă neagră conține 150 de persoane și 37 de companii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău