Ucraina a consolidat măsurile de securitate pe segmentul transnistrean al frontierei cu R. Moldova

  • 13 Aprilie 2022 14:46
Ucraina a consolidat măsurile de securitate pe segmentul transnistrean al frontierei cu R. Moldova

Ucraina a consolidat măsurile de securitate pe segmentul transnistrean al frontierei cu R. Moldova. Potrivit Infotag, Andrei Demcenko, reprezentant al Serviciului de grăniceri al Ucrainei, a anunțat marți despre acest lucru.

"La frontiera cu R. Moldova, pe segmentul transnistrean al R. Moldova și la granița cu Belarus au fost întărite măsurile de securitate, pentru a preveni escaladarea pe aceste direcții. Stăm de pază împreună cu forțele armate ale Ucrainei, alte forțe de securitate și apărare. Și suntem gata să luăm măsuri, dacă inamicii încearcă să invadeze aceste zone", a spus Demcenko.

Anterior, statul major al forțelor armate ale Ucrainei a anunțat posibilitatea ca Rusia să folosească teritoriul Transnistriei pentru operațiuni militare. Săptămâna trecută, statul major ucrainean a raportat despre posibilitatea ca aeronavele rusești să utilizeze aerodromul din Transnistria, precum și despre posibile provocări pentru care armata rusă s-ar pregăti să dea vina pe Ucraina. De fiecare dată, autoritățile de la Chișinău și regimul de la Tiraspol au respins aceste afirmații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău