Ucraina: Cel puțin 24 de persoane au fost ucise

  • 04 Iunie 2015 13:22
Ucraina: Cel puțin 24 de persoane au fost ucise

Cel puțin 24 de persoane au fost ucise în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei, unde separatiștii au lansat o 'nouă ofensivă majoră' în apropiere de localitatea Mariinka, relatează Agerpres.

14 separatiști și cinci civili și-au pierdut viața în urma intensificării ostilităților. Totodată, cinci soldați ucraineni au fost uciși.

Autoritățile ucrainene au acuzat rebelii proruși de declanșarea unei 'ofensive majore' cu peste 10 tancuri și 1.000 de combatanți împotriva pozițiilor guvernamentale lângă Mariinka miercuri în zori. Rebelii neagă aceste acuzații, dar confirmă că lupte crâncene au avut loc în apropierea acestei localități.

Într-un raport publicat aseară, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a indicat că a observat 'mișcarea unui număr mare de persoane în teritoriile controlate de separatiști,  opt vehicule blindate care se îndreptau spre vest, între care patru tancuri, precum și un camion militar ce transporta un tun de artilerie cu un calibru de 112 milimetri sau o coloană de infanterie.

Acestea sunt cele mai importante confruntări de când rebelii au preluat controlul asupra nodului feroviar strategic de la Debalțevo. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău