Twitter lansează o nouă funcție prin care utilizatorii pot să ofere „bacșișuri” conturilor preferate

  • 07 Mai 20:10
Twitter lansează o nouă funcție prin care utilizatorii pot să ofere „bacșișuri” conturilor preferate

Twitter a lansat o nouă funcție, „Tip Jar” („Borcanul cu bacșișuri”), care permite utilizatorilor să facă donații altor utilizatori ai rețelei sociale.

„Este prima etapă din planul nostru de a crea noi modalități pentru a oferi și a primi sprijin pe Twitter - prin intermediul banilor”, au precizat reprezentanții companiei californiene într-un comunicat.

Pentru moment, doar un grup limitat de persoane, creatori de conținuturi, jurnaliști, experți și ONG-uri pot să adauge funcția "Tip Jar" în profilul lor.

Însă toți utilizatorii anglofoni pot deja să facă donații.

„Voi sunteți cei care conduc conversația pe Twitter și noi ne dorim ca voi să puteți să îi susțineți cu ușurință pe unii și pe alții dincolo de comenzile Follow, Retweet și Like”, opțiunile clasice de distribuire și apreciere a mesajelor publicate pe această rețea de socializare, au explicat reprezentanții Twitter, citați de Agerpres.

Noul buton va permite realizarea de plăți din servicii precum Patreon, PayPal și Venmo.

Twitter nu va percepe comisioane.

Rețeaua de socializare dorește să își diversifice sursele de venituri dincolo de sfera publicității, precum și opțiunile de generare de bani cu scopul de a îi fideliza pe influenceri.

Twitter pregătește lansarea de abonamente cu plată pentru conturile favorite ale utilizatorilor, care vor conține avantaje și privilegii pentru abonați.

Platforma americană a publicat rezultate financiare mai slabe decât cele sperate, săptămâna trecută. Numărul utilizatorilor zilnici denumiți "monetizabili" (care au fost expuși la cel puțin o reclamă într-o zi) s-a cifrat la 199 de milioane în primul trimestru al acestui an, cu un milion mai puțin decât previziunile analiștilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Wed
19
Thu
20
Fri
20
Sat
20
Sun
21

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău