Tusk și Junker îl felicită pe Zelenski și promit că UE va continua să sprijine Ucraina

  • 22 Aprilie 2019 12:35
Tusk și Junker îl felicită pe Zelenski și promit că UE va continua să sprijine Ucraina

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, și șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-au felicitat pe Volodimir Zelenski pentru victoria obținută în alegerile prezidențiale ucrainene și au promis, într-o scrisoare comună, că Uniunea Europeană va continua să sprijine Ucraina.

"În calitate de președinte al Ucrainei, veți putea conta pe sprijinul ferm al UE în privința implementării reformelor în Ucraina, inclusiv în ceea ce privește consolidarea statului de drept, combaterea corupției, menținerea stabilității macrofinanciare și realizarea unei reforme semnificative în sectorul energetic" - se arată în scrisoarea adresată de Tusk și Junker favoritului scrutinului prezidențial desfășurat duminică în Ucraina.

De asemenea, Donald Tusk și Jean-Claude Juncker au subliniat că UE continuă să sprijine suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și au salutat angajamentul ucrainenilor față de democrație și statul de drept, demonstrat în timpul procesului electoral.

UE consideră acest lucru drept "o mare realizare într-o situație politică complexă, în contextul amenințărilor la adresa securității și al provocărilor constante pentru integritatea teritorială a Ucrainei".

În plus, președintele Consiliului European și șeful Comisiei Europene menționeaza în scrisoarea adresată lui Zelenski faptul că, în cei cinci ani care au trecut de la Revoluția Demnității, Ucraina a înregistrat progrese semnificative, deși rămân multe de făcut pentru a avea pe deplin o Ucraină pașnică, democratică și prosperă. Tusk și Junker au mai subliniat că îi doresc lui Zelenski o președinție de succes și și-au manifestat dorința de a avea o întâlnire cu noul președinte al Ucrainei

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău