Turcia a blocat accesul la Instagram, fără a oferi o explicație oficială

  • 02 August 13:06
Turcia a blocat accesul la Instagram, fără a oferi o explicație oficială

Turcia a blocat accesul la platforma de socializare Instagram, a declarat vineri autoritatea de reglementare turcească din domeniu, fără a indica motivul sau durata interdicției, care a lăsat și aplicația mobilă a platformei inaccesibilă.

Măsura vine după comentariile de miercuri, 31 iulie, ale oficialului turc de comunicații Fahrettin Altun, care a criticat platforma pentru ceea ce el a numit decizia de a bloca mesajele de condoleanțe privind uciderea lui Ismail Haniyeh, un oficial cheie al grupării militante palestiniene Hamas.

Aceasta este cenzură, pur și simplu”, a declarat Altun, directorul de comunicații al președinției turce, pe X, adăugând că Instagram nu a invocat nicio încălcare a politicii pentru acțiunea sa.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Instagram, Meta Platforms Inc, nici cu privire la interdicție, nici la comentariile lui Altun.

Autoritatea Turciei pentru Tehnologii Informaționale și Comunicații (BTK) a publicat decizia din 2 august pe site-ul său.

Turcia a condamnat uciderea lui Haniyeh, afirmând că atacul a avut ca scop extinderea războiului din Gaza la nivel regional.

S-a dovedit încă o dată că guvernul Netanyahu nu are nicio intenție de a obține pacea”, a transmis Ministerul de Externe al Turciei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău