Trupele ruse au oprit temporar ofensiva în Donbas, anunță armata ucraineană

  • 29 Aprilie 2022 14:21
Trupele ruse au oprit temporar ofensiva în Donbas, anunță armata ucraineană

Forțele armate ruse și-au oprit temporar ofensiva în estul Ucrainei în timpul nopții de joi spre vineri, a anunțat Statul Major al forțelor armate ucrainene, transmite dpa, potrivit Agerpres.

"În direcția Izium, (dușmanul) nu a efectuat nicio operațiune ofensivă", a transmis Statul Major în ultimul buletin de război, remarcând că forțele ruse și-au limitat activitățile la operațiuni de recunoaștere și foc de artilerie.

Zona din jurul Iziumului, din regiunea Harkov, a fost principala țintă a activităților trupelor ruse în ultimele zile. Avansând către sud, se pare că scopul ar fi să încercuiască forțele ucrainene în regiunea Donbas, remarcă dpa.

Și în alte zone de-a lungul liniei de front a fost relativ liniște, potrivit Statului Major ucrainean. Au fost raportate atacuri ale artileriei în apropiere de Donețk, dar nu au mai existat și alte încercări de a lua cu asalt orașul.

Serviciul de informații britanic a informat la rândul său că progresele făcute de trupele ruse în regiunea Donbas au fost împiedicate de rezistența fermă a ucrainenilor.

"Câștigurile teritoriale ale rușilor au fost limitate și s-au realizat cu costuri semnificative pentru forțele ruse", a scris Ministerul Apărării de la Londra pe contul de Twitter. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău