Troleibuze și autobuze, blocate din cauza ploii

  • 03 Iunie 2019 11:36
Troleibuze și autobuze, blocate din cauza ploii

Din cauza ploii din această dimineață, 3 iunie, mai multe troleibuze și autobuze din capitală au fost redirecționate pe alte trasee, iar unele dintre ele au fost blocate. În unele instituții preșcolare au fost inundate subsolurile, iar într-un gimnaziu a fost întrerupt curentul electric, astfel fiind afectat procesul de susținere a examenului. Informațiile au fost prezentate la ședința operativă de la Primăria capitalei, transmite IPN.

Directorul Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, a spus că în jurul orei 05.00, pe strada Mitropolit Dosoftei a fost deconectată energia electrică, după o lovitură de fulger, iar troleibuzele nu au putut ieși la linie din parcul nr. 3 preț de 20 de minute. Totodată, cinci troleibuze au stat blocate timp de aproape o oră pe Șoseaua Muncești. Troleibuzele de pe rutele numărul 7, 9 și 3 au fost redirecționate, astfel încât să evite strada Uzinelor, unde mai multe unități de transport au rămas blocate și au staționat până au fost tractate. O situație similară a fost înregistrată și pe Calea Ieșilor.  

Directorul interimar al Parcului Urban de Autobuze, Vitalie Copaci, a menționat că din cauza acumulărilor de apă pe străzi, autobuzele de pe ruta nr. 19 au fost redirecționate, iar cele de pe rutele nr. 23 și 26 au înregistrat abateri de la orarul circulație. Itinerarul autobuzelor de pe ruta nr. 38, care circulă spre satul Cruzești, a fost scurtat.

Potrivit pretorului sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, pe strada Alba Iulia, a fost inundat etajul tehnic al unui bloc locativ, iar ca urmare au fost afectate, nesemnificativ, mai multe apartamente. Din cauza apelor mari, transportul public nu a putut circula mai departe de strada Cornului. Din aceeași cauză, la intersecția străzilor Calea Ieșilor și Iablocikin, a fost sistată circulația transportului public. De asemenea, la grădinițele nr.164 și nr. 183 au fost inundate subsolurile. La Gimnaziul nr. 86, a fost deconectată energia electrică, fapt ce a afectat procesul de susținere a examenului de către elevii din clasa a IX-a.

În sectorul Centru, s-a înregistrat o surpare a unei guri de canalizare pe strada Lacului colț cu strada Vasile Alecsandri. În sectorul Ciocanu, probleme au apărut pe strada Meșterul Manole, unde din cauza apelor mari practic s-a format un lac. În sectorul Râșcani, în urma ploilor, cel mai mult a avut de suferit strada Albișoara. Pe lângă șuvoaiele mari, o parte din stradă a fost înnămolită.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, după precipitațiile abundente înregistrate pe parcursul nopții, precum și în dimineața zilei de luni, 3 iunie, în satul Măgdăcești, raionul Criuleni, ploaia a pătruns într-o grădină particulară, iar în Porumbeni, salvatorii au pompat apa din gospodăria unei persoane, prevenind riscul inundării casei de locuit. În orașul Strășeni, a fost evacuată apa din clădirea procuraturii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău