Tribuna centrală a Parlamentului, blocată de deputații socialiști care au încercat să împiedice votarea proiectului de lege care prevede majorarea vârstei de pensionare

  • 06 Decembrie 2021 17:00
Tribuna centrală a Parlamentului, blocată de deputații socialiști care au încercat să împiedice votarea proiectului de lege care prevede majorarea vârstei de pensionare Foto: captură de ecan Privesc.eu

Deputații socialiști au blocat tribuna centrală a Parlamentului încercând să împiedice majoritatea parlamentară să voteze în a doua lectură proiectul de lege care prevede revenirea la vârsta de pensionare.

Proiectul de lege prevede revenirea la prevederile anterioare privind creșterea treptată a vârstei de pensionare pentru femei și bărbați până la 63 de ani.

În același timp, proiectul propus de deputați PAS prevede posibilitatea pensionării înainte de limita de vârstă, în schimbul unui anumit stagiu de cotizare - 35,6 ani (urmând să crească treptat până la 37 de ani) și de 39 de ani pentru bărbați.

Indexarea pensiilor se va face o dată pe an, la 1 aprilie, față de două ori în prezent, în schimb va fi modificat mecanismul de calcul al indexării, inclusiv prin oferirea unei sume fixe pentru funcționari, în funcție de creșterea economică anuală.

Opoziția socialistă a blocat tribuna centrală a Parlamentului, încercând să convingă majoritatea parlamentară să nu voteze legea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău