Treizeci de imigranți clandestini sirieni, salvați în largul Turciei

  • 21 Aprilie 2015 15:30
Treizeci de imigranți clandestini sirieni, salvați în largul Turciei

Paza de coastă a Turciei a salvat, în largul coastelor occidentale ale țării, 30 de imigranți clandestini sirieni care se aflau la bordul unei ambarcațiuni aflate în dificultate ce se îndrepta spre Grecia.

Informația a fost publicată marți, 21 aprilie, de către agenția de presă guvernamentală Anadolu, citată de AFP.

Plecată din portul Bodrum (sud-vest), de pe coasta Turciei, ambarcațiunea se îndrepta spre insula Kos a Greciei, în momentul în care a început să ia apă din cauza furtunii ce se abătuse în zonă, a precizat Anadolu.

Paza de coastă a Turciei a interceptat nava luni seara, în timp ce era pe cale să naufragieze și a putut să-i recupereze pe ocupanți, printre care un copil.

Potrivit Anadolu, 'călăuzele' i-au obligat pe unii pasageri să sară de pe navă, pentru a scăpa de poliție.

Turcia este o axă importantă a imigrației clandestine dinspre Asia, Orientul Mijlociu (OM) și Africa spre țări ale Uniunii Europene (UE).

Din 2011, războiul din Siria a provocat creșterea numărului de imigranți care încearcă să ajungă în UE plecând dinspre zona de coastă a Turciei, țară care găzduiește oficial aproape 2 milioane de refugiați sirieni pe teritoriul său. Majoritatea traversează Marea Mediterană cu destinația Grecia și Italia.

Naufragierea de duminică, în largul Libiei, a unui pescador plin cu imigranți clandestini cu destinația Italia, s-a soldat cu 800 de morți, potrivit unui recent bilanț.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău