Trei ucraineni, acuzați în SUA de atacuri cibernetice care au provocat prejudicii de zeci de milioane de dolari

  • 02 August 2018 10:04
Trei ucraineni, acuzați în SUA de atacuri cibernetice care au provocat prejudicii de zeci de milioane de dolari

Trei cetățeni ucrainieni au fost arestați în Statele Unite, fiind acuzați că au furat datele de plată de pe mai multe carduri bancare, într-un atacat cibernetic care a vizat peste 100 de companii americane și le-a adus un prejudiciu de zeci de milioane de dolari, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Procurorii consideră că cei trei ucrainieni, care au fost arestați în Europa în perioada ianuarie - iunie, sunt membrii ai grupului FIN7, o cunoscută organizație criminală cibernetică.

Conform Departamentului de Justiție, peste 100 de companii americane au fost vizate de atac, dar hackerii nu au furat datele clienților acestora. Cei trei au furat și datele de card a mai multor cetățeni din Statele Unite, pe care ulterior le-au vândut. Organizația FIN7 a fost acuzată de mai multe atacuri cibernetice, printre care și atacurile asupra Hotelurilor Trump.

Unul dintre cei trei acuzați, Fedir Hladyr, în vârstă de 33 de ani, a fost extrădat în Germania, unde a fost închis. Autoritățile au început procesul de extrădare și pentru ceilalți doi, Dmytro Federov, în vârstă de 44 de ani și Andrii Kolpakov, în vârstă de 30 de ani.

Hladyr a pledat nevinovat și neagă orice infracțiune, a declarat Arkady Bukh, avocatul acestuia.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău