Trei români au dispărut după ce nava pe care se aflau a fost atacată de pirați. A fost creată o celulă de criză

  • 04 Martie 2019 15:59
Trei români au dispărut după ce nava pe care se aflau a fost atacată de pirați. A fost creată o celulă de criză

O navă la bordul căreia se aflau 21 de marinari români a fost atacată de pirați în apropierea unui port din Togo și mai multe persoane ar fi fost luate ostatice, numărul acestora nefiind deocamdată cunoscut. Nava a revenit în portul de unde plecase pentru a fi efectuate câteva reparații la stricăciunile provocate de pirați, iar marinarii aflați la bord nu sunt răniți, informează Digi24.ro.

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN) și reprezentantul Federației Internaționale a Transportatorilor (ITF), Adrian Mihălcioiu, a declarat luni, pentru News.ro, că nava Histria Ivory a fost atacată de pirați duminică seara, la scurt timp după ce a plecat din portul Lome din Togo, mai scrie sursa citată

Trei români se numără printre membrii unui echipaj de navă ce au dispărut duminică, precizează Ministerul Afacerilor Externe al României, într-un răspuns la solicitarea AGERPRES.

Conform sursei citate, a fost activată celula de criză a MAE.

"Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Abuja, are în atenție evenimentele legate de incidentul produs în apele teritoriale ale statului Togo la data de 3 martie, în care a fost implicată o navă sub pavilion maltez. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate", arată Ministerul de Externe.

Din datele preliminare obținute, a fost confirmat faptul că printre membrii echipajului dispăruți se află trei cetățeni români.

"Din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, a fost activată celula de criză a MAE. Celula de criză a MAE, prin Ambasada României la Abuja, monitorizează cu prioritate situația și este în contact permanent cu autoritățile locale, cu proprietarul navei, precum și cu autoritățile române cu competențe în domeniu", subliniază MAE. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău