Trei persoane au avut de suferit în urma încălcării regulilor antiincendiare. Cazurile au avut loc în orașul Dorchia și raionul Ocnița

  • 05 Mai 2023 10:28
Trei persoane au avut de suferit în urma încălcării regulilor antiincendiare. Cazurile au avut loc în orașul Dorchia și raionul Ocnița

O deflagrație s-a produs în după amiaza zilei de 04 mai, într-o gospodărie din localitatea Ocnița, raionul Ocnița, anunță IGSU. Potrivit informațiilor înregistrate, deflagrația a avut loc în urma unei scurgeri de gaz de la o butelie de tip propan butan.

În urma incidentului, proprietara, o femeie în vârstă de 75 de ani a primit arsuri de gradul II în regiunea mâinilor și feței. Aceasta a fost preluată de către Serviciul asistență medicală urgentă și transportată în stare conștientă la Spitalul raional. Incendiu în locuință nu s-a produs. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite de specialiști.
 
Un alt caz a fost înregistrat pe strada Evgheni Gudanov nr.28 din orașul Drochia, unde în urma unui incendiu au avut de suferit două peroane. Potrivit informațiilor înregistrate, incendiul a izbucnit într-o clădire părăsită. Pompierii au depistat în interiorul construcției cadavrul carbonizat al unei persoane, identitatea căreia urmează a fi stabilită. Totodată, a fost evacuat un bărbat în vârstă de 64 de ani, care a primit intoxicație cu monoxid de carbon. Acesta a fost preluat de Serviciul asistență medicală urgentă și transportat la spitalul raional.
 
În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, inclusiv atunci când utilizează aparatele electrice de încălzit, dar și atunci când folosesc sursele de foc. Mai mult, pompierii îndeamnă oamenii să evite exploatarea buteliilor cu gaz propan în locuințe, pentru a evita cazurile de explozii și incendii.
 
Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 28 situații de risc.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău