Trei conducte de gaze naturale au fost aruncate în aer, în Pakistan

  • 10 Februarie 2014 09:50
Trei conducte de gaze naturale au fost aruncate în aer, în Pakistan

Militanți rebeli din provincia pakistaneză Balucistan au aruncat în aer trei conducte de gaze naturale, oprind alimentarea celei mai importante provincii economice a statului, Punjab, informează Agerpres.

Mare a parte a provinciei Punjab, cea mai populată și, totodată, fieful politic al premierului Nawaz Sharif, este în prezent fără gaze naturale.

Este pentru prima dată când rebelii aruncă în aer toate cele trei conducte simultan. Potrivit oficialilor, repararea conductelor va dura cel puțin două zile, iar până atunci, milioane de pakistanezi nu vor beneficia de gaze naturale, locuințele nu vor putea fi încălzite, iar utilizatorii industriali nu își vor putea desfășura activitatea.

Atacul a fost revendicat de Organizația 'Armata Republicană din Balucistan', grupare ce luptă pentru independența provinciei Balucistan, cea mai săracă și mai întinsă provincie a Pakistanului, și acuză guvernul federal că a valorificat resursele minerale ale provinciei, lăsând populația locală să trăiască în sărăcie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău