Trei alpiniști de renume mondial, considerați decedați în urma unei avalanșe în Munții Stâncoși

  • 19 Aprilie 2019 10:00
Trei alpiniști de renume mondial, considerați decedați în urma unei avalanșe în Munții Stâncoși

Autoritățile canadiene au transmis că trei alpiniști sunt considerați decedați, în urma unei avalanșe produse în Munții Stâncoși, în zona Parcului Național Banff din Canada, relatează BBC, potrivit Mediafax.

Cei trei alpiniști, David Lama și Hansjoerg Auer din Austria și Jess Roskelley din Statele Unite, încercau să escaladeze partea estică a muntelui Howse Peak, dar nu au reușit să ajungă în timp util la punctul de verificare. Autoritățile au început operațiunea de căutare și „au identificat dovezi ale producerii unei avalanșe” și echipamente de alpinism, notează sursa citată

Operațiunea de căutare se desfășoară cu dificultate, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, precum și din cauza riscului producerii unei noi avalanșe.

Cei trei alpiniști au fost identificați de reprezentanții companiei de echipamente sportive care îi sponsoriza. 

Ruta aleasă de cei trei alpiniști este rar utilizată, din cauza dificultății. 

Roskelley era cunoscut pentru escaladarea Muntelui Everest la vârstă de 20 de ani în anul 2003, astfel devenind, la acea vreme, cea mai tânără persoană care să escadaleze vreodată cel mai înalt munte din lume. De asemenea, Lama și Auer erau alpiniști de talie mondială, renumiți pentru escaladarea unora dintre cele mai dificile trasee din lume. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău