Traian Băsescu nu se va implica în următoarele alegeri parlamentare din R.Moldova

  • 06 Decembrie 2018 08:23
Traian Băsescu nu se va implica în următoarele alegeri parlamentare din R.Moldova

Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, fostul președinte al României, Traian Băsescu, nu se va implica în următoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova. De această părere este prim-vicepreședinta PUN, Ana Guțu.

Politiciana spune că Traian Băsescu este foarte ofensat din cauza faptului că i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova, transmite IPN.

Prim-vicepreședinta PUN spune că deocamdată nu s-a decis, dacă formațiunea va participa la următorul scrutin. „Noi am contat pe personalitatea lui Traian Băsescu pentru că dânsul ar fi putut să fie cap de lista PUN. Și PUN să joace rolul de unificator pentru toți unioniștii. În momentul în care s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat, noi trebuie să ne gândim foarte serios, vom vorbi cu colegii din teritoriu și vom lua o decizie definitivă referitor la participarea noastră în aceste alegeri”, a declarat politiciana în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

Politiciana este de părere că implicarea de facto a lui Traian Băsescu în politica moldovenească ar fi însemnat un eveniment de cotitură, dar acest lucru nu s-a întâmplat din cauza retragerii cetățeniei.

Ana Guțu spune că, din punct de vedere teoretic, ar fi ideal ca toate partidele politice, cu excepția PDM, să boicoteze următoarele alegeri. „Dar asta nu este posibil. Toți se lansează în alegeri, se pregătesc, eventual, își imaginează că vor putea să aibă o victorie în urma acestor alegeri”, spune politiciana. Potrivit ei, lumea nu înțelege că pe aceeași „greblă”, sistemul electoral mixt, au călcat ucrainenii și românii și s-au convins că acesta nu este unul potrivit.

Referindu-se la noul sistem electoral mixt, politiciana a menționat că faptul inexistenței turului doi la următoarele alegeri face foarte dificilă accederea unioniștilor în Parlament. Totodată, Ana Guțu este convinsă că acest sistem electoral va fi din nou modificat, cel târziu peste un mandat al Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
25
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,7 m/s
Sun
23
Mon
23
Tue
23
Wed
23
Thu
19

Curs oficial BNM 08 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6789 -0.0000
USD 16.6157 -0.0000
RON 4.0694 -0.0000
UAH 0.6000 -0.0000
RUB 0.2261 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău