Traian Băsescu | În locul Maiei Sandu, aș începe imediat discuțiile cu Pavel Filip pentru formarea unui guvern

  • 13 Noiembrie 2019 09:08
Traian Băsescu | În locul Maiei Sandu, aș începe imediat discuțiile cu Pavel Filip pentru formarea unui guvern

Europarlamnetarul român Traian Băsescu consideră că Republica Moldova a intrat din nou într-o perioadă de incertitudine, după ce abia au fost reluate finanțările europene.

Într-o intervenție telefonică la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA, fostul președinte al României a menționat că nu era cazul ca niciuna din părți să forțeze nota din orgoliu sau de dragul unor procente electorale iluzorii.

Traian Băsescu a precizat că opțiunea „zero” era stabilitatea guvernamentală. „Este o victorie a lipsei de inspirație de care suferă politicienii din Republica Moldova. Orgoliile sunt mai presus decât țara. Nu este o victorie a Rusiei, nicio înfrângere a Uniunii Europene, ci pur și simplu este o întâmplare nefericită datorată imaturității politice”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte al României a menționat că liderii blocului ACUM trebuie să schimbe partenerii de guvernare. „În locul Maiei Sandu, aș începe imediat discuțiile cu domnul Filip pentru formarea unui guvern”, a spus Traian Băsescu.

Într-o intervenție telefonică europarlamentarul Rareș Bogdan a spus că ceea ce se întâmplă în Republica Moldova îngrijorează Bruxelles-ul. „Nouă nu ne este clar dacă Republica Moldova a oprit drumul european și nord-atlantic. Guvernul Maia Sandu a fost o garanție pentru noi. Suntem în situația de a bloca banii și ajutoarele și de a aștepta”, a spus Rareș Bogdan.

Dragoș Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova a declarat în cadrul emisiunii că se așteaptă o abordare serioasă a tuturor partidelor de la Chișinău.

„Este importantă opțiunea pe care politica de la Chișinău o alege în ce privește orientarea europeană și angajamentele pe care Republica Moldova și le-a luat față de parteneri”, a spus Dragoș Tudorache.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
26
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,1 m/s
Fri
23
Sat
24
Sun
24
Mon
15
Tue
17

Curs oficial BNM 09 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4776 -0.0528
USD 17.2651 -0.0537
RON 4.0238 -0.0118
UAH 0.6398 -0.0036
RUB 0.2426 0.0018
Arhivă Radio Chișinău