Tot mai mulți moldoveni aleg semnătura electronică

  • 22 Aprilie 2019 09:40
 Tot mai mulți moldoveni aleg semnătura electronică

În primul trimestru, numărul persoanelor fizice care au primit semnături electronice, eliberate de Centrul de înregistrări al Instituției publice Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) a crescut, față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 12,8% și a alcătuit peste 4,5 mii. Per total, numărul persoanelor fizice și persoanelor juridice care au obținut, în primul trimestru, semnături electronice a sporit cu 8% și constituit 5,4 mii, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, CTIF explică ritmul de creștere a numărului de cereri al persoanelor fizice prin extinderea și diversificarea fluxului de documente electronice, apariția unor tipuri noi de servicii publice electronice, care necesită autentificarea electronică.  Persoanele fizice și persoanele juridice utilizează semnătura electronică pentru a semna la distanță documente, acte, cereri sau declarații oficiale fără a se prezenta la oficiile instituțiilor publice.

Doritorii de a obține semnătura electronică de la CTIF pot completa cererea respectivă în regim online, accesând link-ul https://office.fsi.md/pki/office/create-order-1 sau la unul din Centrele regionale de conectare ale CTIF din Chișinău, Bălți și Comrat. Procedurile de recepționare a cererilor, procesarea datelor și eliberarea semnăturii electronice durează cel mult 30 de minute.

Mai multe informații despre procedura de obținere a semnăturii electronice pot fi aflate la Centrul de înregistrări al CTIF, la nr. tel.: 022822040.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău