Topul celor mai scumpe orașe din lume în 2018. Patru orașe sunt din aceeași țară europeană

  • 09 Iulie 2018 12:26
Topul celor mai scumpe orașe din lume în 2018. Patru orașe sunt din aceeași țară europeană

Compania ECA International a lansat topul anual al Costului de Trai, reliefând lista celor mai scumpe orașe din lume în care poți locui, potrivit Business Insider, citat de businessmagazin.ro.

Pentru a realiza topul, compania de consultanță a comparat costurile dintr-un coș mediu de cumpărături cotidiene și cele ale serviciilor comune contractate de expați în mai multe țări. Printre elementele analizate se numără o gamă variată, de la alimente și legume, până la chirie, îmbrăcăminte, ieșiri în oraș precum și prețul alcolului și al produselor din tutun.

Cel mai scump oraș din lume este anul acesta Caracas, capitala Venezuelei. Situația economică din țara sud-americană a dus inflația la peste 40.000%, iar prețurile au crescut masiv indirect proporțional cu deprecierea bolivarului.

Locurile 2,3 și 4 și 5 sunt ocupate în topul de anul acesta de orașe din Elveția, mai exact Zurich, Geneva, Basel și Berna.

Locul 6 a fost ocupat de Luanda, oraș din Angola, urmat de Tokyo și Seoul. Top 10 este completat de Oslo și de Shanghai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău