Toate serviciile consulare la Ambasada României în R.Moldova se prestează numai pe bază de programare prealabilă online

  • 14 Mai 2018 13:25
Toate serviciile consulare la Ambasada României în R.Moldova se prestează numai pe bază de programare prealabilă online

Ambasada României în Republica Moldova vine în sprijinul cetățenilor români care solicită servicii consulare prin intermediul misiunilor diplomatice și reamintește că toate serviciile consulare la Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău se prestează NUMAI pe bază de programare prealabilă.

Programările se obțin prin Ghișeul Consular Online la adresa www.econsulat.ro. Scopul acestui instrument este de a scurta timpul de așteptare al petenților și de a rezolva, de o manieră operativă, profesionistă serviciile consulare de orice natură (redobândirea cetățeniei române, înscrierea/transcrierea actelor de stare civilă românești, obținerea documentelor de călătorie etc.).

Pentru a putea da curs solicitărilor cetățenilor români este necesară programarea prealabilă pe portalul menționat, context în care persoanele interesate trebuie să-și creeze un cont pe portalul amintit.

Completarea cererilor de servicii consulare pe www.econsulat.ro este exemplificată prin materiale video care detaliază această procedură.

Programările pentru servicii consulare realizate prin intermediul portalului www.econsulat.ro sunt în totalitate gratuite.

Misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate nu își asumă nicio răspundere pentru plățile și serviciile solicitate sau efectuate în afara acestora, prin persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai oficiilor consulare.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău