TN "Mihai Eminescu" prezintă premiera unui spectacol pe versuri de Leonida Lari

  • 18 Decembrie 2018 13:00
TN

Criticii de teatru și toți doritorii sunt invitați mâine, 19 decembrie 2018, ora 18:30, la premiera spectacolului "Și focul aprins l-am ținut" în regia lui Nicolae Jelescu pe Versuri de Leonida Lari, anunță serviciul de presă al Teatrului Național "Mihai Eminescu".

Protagonista spectacolului este actrița Ninela Caranfil, selecție muzicală - Elena Vieru.

,,Foarte rar se întâmplă ca poezia unui autor să se confunde atât de mult cu viața sa, iar viața să devină poezie într-un grad atât de înalt, ca în cazul Leonidei Lari. A scris cu propria-i viață, cu datul unui neam care își găsește în ea instrumentul cântecului și ecoul. Crăiasă blândă, dar în același timp neîndurătoare, ea stăpânește în mod spontan metafora de mare forță, peste fericite împerecheri de cuvinte, care pot face o glorie oricărui mare poet...” (Marin Sorescu).

„Leonida Lari este marea poetă de azi și dintotdeauna a Românilor, nu doar a celui mai însingurat ținut românesc, Basarabia, nu doar a celei mai sfârtecate provincii românești, Moldova, ci a tuturor Românilor, suferind în țara lor și peste fruntariile ei...” (Cezar Ivănescu).

„Ceea ce te câștigă în poezia acestei mari poetese a neamului nostru este acel stil propriu, acea marcă originală, acea stare lăuntrică înaltă, inimitabilă; suflul ritual, bătaia inimii ce reușește să topească ghețurile din jur și să înceapă primăvara în sufletul ce-o ascultă”.
Ioan Alexandru

Sursa: tnme.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău