Titus Corlățean, vizită la Chișinău: Ne-am concentrat asupra transformărilor și asupra proiectului european, care avansează cu pași concreți si substanțiali în Rep. Moldova
-
15 Octombrie 16:37
Președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, Titus Corlățean, se află într-o vizită la Chișinău, pentru intensificarea legăturilor politice între cele două state. În 2023, Guvernul României a alocat peste 60 de milioane de euro, consolidându-și astfel statutul de principal partener comercial și sprijin de bază pentru parcursul european al R. Moldova, a subliniat în cadrul unei conferințe comune cu președinta Comisiei din Parlamentul de la Chișinău, Ina Coșeru, transmite Radio Chișinău.
Peste 60 de milioane de euro au fost investiți de Guvernul Românei doar în 2023. Investițiile pe care le face în Rep. Moldova sunt cele mai mari la nivelul țărilor Uniunii Europene, România fiind și cea mai puternică voce de sprijin a Rep. Moldova pe calea aderării în Uniunea Europeană, a declarat președinta Comisiei pentru politică externă și integrare europeană din Parlamentul de la Chișinău, Ina Coșeru.
„România este principalul partener comercial, partenerul numărul 1 în Rep. Moldova prin acele 1606 de companii cu capital străin prezente în țara noastră și cu peste 6 miliarde de lei investite în economia Rep. Moldova”, a spus Ina Coșeru.
Președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul Românei, Titus Corlățean, a accentuat rolul României în sprijinirea parcursului european al Rep. Moldova.
„Este o vizită în care ne-am concentrat asupra transformărilor și asupra proiectului european, care avansează, cu pași concreți si substanțiali în Rep. Moldova. Bineînțeles, este vorba și de o susținere politică pe care o realizăm din România și, în cazul nostru, în cazul Comisiei pentru politică externă, din perspectiva diferitelor familii politice, din care senatorii României fac parte”, a subliniat Titus Corlățean.
Senatorul român, Titus Corlățean a adus exemplul României care, de la momentul integrării în Uniunea Europeană, în 2007, a reușit să absoarbă peste 100 de miliarde de euro din fonduri europene, bani nerambursabili, datorită cărora au fost înregistrare progrese semnificative în dezvoltarea socio-economică, în infrastructură, sănătate și educație.