Tiraspolul, din nou în ALERTĂ | Lunetiștii transnistreni desfășoară exerciții militare (FOTO)

  • 15 Martie 2017 15:46
Tiraspolul, din nou în ALERTĂ | Lunetiștii transnistreni desfășoară exerciții militare (FOTO)

Lunetiștii din unitățile militare ale regimului separatist de la Tiraspol au fost convocați în cadrul unui exercițiu militar, cu scopul de a-i antrena să lovească ținta cu primul foc de armă. O atenție deosebită este, de asemenea, acordată și camuflajului, transmite agenția oficială „Novosti PMR”, cu referință la un comunicat al pretinsului minister al apărării din Transnistria.

Lunetiștii desfășoară atât exerciții practice, pe poligonul de trageri, cât și teoretice, precizează sursa citată.

„Exersăm pregătirea pentru a trage din diferite poziții, pregătirea de luptă cu pușca cu lunetă Dragunov (SVD), pregătirea și camuflarea pozițiilor de tragere, deplasarea pe câmpul de luptă. Militarii învață să se deplaseze, să-și ocupe pozițiile, să se camufleze, să monitorizeze situația, să determine distanța până la țintă. Acum punem accentul pe corectitudinea executării tuturor acțiunilor, iar mai târziu – pe timp”, spune comandantul acestor aplicații, căpitanul Serghei Popov.

Amintim că forțele armate separatiste din Transnistria au intensificat anul trecut programul aplicațiilor militare, pe care le-au desfășurat deseori în comun cu militarii din Grupul Operațional de Trupe Ruse (GOTR) dislocat în stânga Nistrului. Pretextul invocat de comandamentul militar transnistrean și cel rus a fost contracararea unei pretinse „amenințări teroriste”.

Manevrele militare din regiunea transnistreană au provocat îngrijorări la Chișinău, Ministerul de Externe al Republicii Moldova solicitând explicații Ambasadei Federației Ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău