Tiraspolul condamnă Declarația de retragere a trupelor ruse 

  • 22 Iulie 2017 13:29
Tiraspolul condamnă Declarația de retragere a trupelor ruse 

Sovietul Suprem al autoproclamatei administrații de la Tiraspol condamnă Declarația Parlamentului Republicii Moldova privind retragerea forțelor militare ruse din stânga Nistrului, numind-o o „strategie a Chișinăului de destabilizare a situației și escaladare a conflictului, transferându-l în „fază fierbinte””, transmite IPN cu referire la presa din regiune.

Membrii Sovietului Suprem declară că decizia se încadrează în șirul acțiunilor destructive întreprinse de Chișinău, cum ar fi cea de expulzare a diplomaților ruși, participanți la lucrările Comisiei Unificate de Control. Aceștia au apreciat declarația Parlamentului de Chișinău ca fiind o manevră de sustragere a atenției de la eșecul Moldovei în a obține soluții pozitive în dialogul moldo-transnistrean pe probleme economice și umanitare.

Deputații de la Tiraspol și-au exprimat solidaritatea cu poziția Dumei de Stat a Federației Ruse, care a condamnat solicitarea de a transforma actuala operațiune de menținere a păcii, precum și orice altă acțiune pentru a împiedica activitatea Comisiei Unificate de Control.

Liderul de Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat pentru jurnaliștii ucraineni că până la soluționarea conflictului misiunea pacificatorilor ruși în regiune trebuie păstrată. „Din 200 de acorduri semnate cu Republica Moldova niciunul nu a fost îndeplinit de partea moldovenească. În afară de aceasta, Moldova nu acceptă compromisuri, acest lucru nu insuflă optimism. Cum în asemenea situație să ne lipsim de pacificatori? Până la soluționarea definitivă a conflictului misiunea de pacificatori trebuie să se afle pe malurile Nistrului pentru a garanta pacea”, a mai spus Krasnoselski.

Acesta a subliniat că pe parcursul celor 25 de ani de când misiunea de pacificatori se află în regiune niciun cetățean pașnic nu a fost omorât, iar din misiune fac parte militarii părților implicate în conflict, ceea ce reprezintă un format unicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău