Tiraspolul acuză Chișinăul că ar pregăti „acte teroriste” în regiune. Biroul de reintegrare: Sunt informații cu tentă provocatoare

  • 12 Ianuarie 17:45
Tiraspolul acuză Chișinăul că ar pregăti „acte teroriste” în regiune. Biroul de reintegrare: Sunt informații cu tentă provocatoare

Tiraspolul vine cu acuzații grave în adresa autorităților de la Chișinău. Potrivit administrației transnistrene, „în Moldova se pregătesc grupuri de luptă pentru a comite atacuri teroriste în regiune”. Biroul politici de reintegrare a calificat aceste informații ca fiind cu tentă provocatoare ce urmăresc scopuri propagandistice, transmite IPN.

Așa-zisul minister al securității naționale de la Tiraspol a difuzat astăzi un comunicat de presă în care menționează că deține informații potrivit căror, „în prezent, la unitățile forțelor speciale din Republica Moldova, sub conducerea specialiștilor străini, grupuri speciale de luptă (peste 60 de persoane, majoritatea sosite de pe teritoriul Ucrainei și având experiență în operațiuni de luptă) sunt instruiți pentru a desfășura acte de terorism pe teritoriul Transnistriei”. Aceeași pretinsă structură susține că aceste acțiuni vizează „distrugerea unor obiective critice, sabotajul obiectivelor militare, capturarea sau distrugerea înalților funcționari ai republicii și a șefilor organelor de drept”.

Tot astăzi, Tiraspolul a prelungit codul galben de alertă de securitate din regiunea transnistreană până pe 14 martie 2024.

Contactați de IPN, reprezentanții Biroului politici de reintegrare au declarat că aceste informații sunt cu tentă provocatoare ce urmăresc scopuri propagandistice. „Repetăm recomandarea informării din surse publice oficiale, difuzate de către autoritățile constituționale”, au mai menționat reprezentanții Biroul de reintegrare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău