Tiraspolul a eliminat 15 posturi mobile din cele 37 instalate ilegal în Zona de securitate de la începutul pandemiei de COVID-19

  • 21 Iulie 2020 12:09
Tiraspolul a eliminat 15 posturi mobile din cele 37 instalate ilegal în Zona de securitate de la începutul pandemiei de COVID-19

Tiraspolul a eliminat 15 posturi mobile din cele 37 instalate ilegal în Zona de securitate de la începutul pandemiei de COVID-19, informează Biroul de Reintegrare.

Astfel, au fost eliminate 6 posturi mobile din jurul cartierului Nord din Tighina, 3 posturi de la Merenești-Tiraspol, posturile de la Proteagailovca, Hârbovăț, Dzerjinscoie, Pohrebea, Coșnița și Doroțcaia.

„Nici Biroul Politici de Reintegrare, nici delegația Chișinăului în CUC nu-și doresc escaladarea situației, dimpotrivă pledează pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean”, a subliniat viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, se arată într-un comunicat de presă.

Observatorii militari urmează să inspecteze posturile ilegale rămase, în conformitate cu decizia CUC din 2 iulie.

Sub pretextul măsurilor epidemiologice, Tiraspolul a instalat 37 de posturi de control grănicerești fără acordul Comisiei Unificate de Control, ce împiedică libera circulație a persoanelor între cele două maluri ale Nistrului, dar și accesul a aproximativ 50 de mii de locuitori din Zona de Securitate la servicii de bază. Instalarea acestor posturi suplimentare reprezintă o sfidare nu doar a Acordului din 21 iulie 1992, ci și a celui de la Odessa, semnat la 20 martie 1998, care încă atunci condamna prezența grănicerilor în Zona de Securitate și stipula retragerea treptată a acestora, se mai arată în comunicatul Biroului pentru Reintegrare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău