Țiparii uriași ar putea să se afle în spatele misterului ce înconjoară Monstrul din Loch Ness (studiu)

  • 05 Septembrie 2019 19:40
Țiparii uriași ar putea să se afle în spatele misterului ce înconjoară Monstrul din Loch Ness (studiu)

Țiparii uriași reprezintă cea mai probabilă explicație pentru observațiile raportate care îl vizează pe legendarul Monstru din Loch Ness, a anunțat joi un biolog neozeelandez, după o analiză extensivă a ADN-ului prezent în acest lac din Scoția, informează DPA, preluat de Agerpres.

După ce au analizat AND-ul prezent în sute de mostre de apă, cercetătorii conduși de Neil Gemmell, profesor de genetică la Universitatea Otago din Dunedin, Noua Zeelandă, au descoperit cantități mari de ADN de țipar, însă nicio secvență de ADN reptilian.

Cercetătorii au găsit și ADN neidentificat, dar nicio dovadă de plesiozaur, reptile cu gât lung, al căror corp era similar cu cel al "monstrului" ce ar fi fost văzut în lacul scoțian, a declarat profesorul Neil Gemmel în fața reporterilor prezenți la Loch Ness Centre din Drumnadrochit.

"Oamenii vor continua să creadă în existența monstrului", în pofida acestei descoperiri, a adăugat el.

"Există în continuare acel element de dubiu. Sunt încă mulți oameni care vor să creadă (în existența monstrului marin, n.r.)", a mai spus cercetătorul neozeelandez.

"Eu nu cred în acele teorii ... dar admit că s-ar putea să mă fi înșelat", a adăugat Neil Gemmel.

Legendele despre existența unui monstru marin în acel lac scoțian cu adâncimea de 230 de metri datează cel puțin de pe vremea sfântului Columba din Iona, despre care se spune că ar fi îmblânzit monstrul acvatic, după ce acesta omorâse un slujitor al său în anul 565 e.n.

Reprezentanții Visit Scotland, biroul oficial pentru turism din această regiune a Marii Britanii, au spus că au primit de-a lungul anilor "peste 1.000 de relatări de la martori oculari și numeroase dovezi rămase neexplicate", ce au legătură cu Monstrul din Loch Ness.

O fotografie din 1934, care pare să prezinte un cap asemănător celui de plesiozaur deasupra valurilor, a generat un interes uriaș în rândul opiniei publice, inspirând mai multe expediții de tip "vânătoare de monștri", dar și monitorizări științifice ale lacului scoțian în deceniile care au urmat.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău