Tinerii pot aplica pentru o bursă în străinătate

  • 18 Martie 2015 15:49
Tinerii pot aplica pentru o bursă în străinătate

Peste trei mii de studenți și elevi sunt așteptați anul acesta să aplice pentru o bursă în străinătate, potrivit organizatorilor Târgului Internațional de Educație.

 La eveniment, care va fi organizat la Chișinău la sfârșitul acestei sâptămâni, au fost invitate câteva zeci de universități din peste 10 țări.

România, Olanda, Grecia, Danemarca sau Marea Britanie sunt doar câteva dintre țările Uniunii Europene în care tinerii moldoveni pot ajunge să studieze gratuit. La Târgul Internațional de Educație organizat la Chișinău în acest sfârșit de săptămână cei interesați vor avea posibilitatea să afle mai multe informații despre durata programelor de studii, care sunt criteriile de admitere, modalitățile de evaluare cât și termenul limită pentru completarea formularelor.

”Sunt burse pentru licență, master, pot fi și școli de vară. Odată ce veți călca pragul târgului veți obține toată informația necesară despre unde trebuie să aplicați și ce trebuie să faceți. La standul ”Study in Europe” vor fi și studenți care au beneficiat de programul respectiv și vor putea răspunde în cele două zile de târg la toate întrebările studenților”, a declarat Ana Zatușevchi, unul din organizatorii târgului.

Ediția din acest an a Târgului Internațional de Educație este realizată cu suportul Uniunii Europene prin programul „Study in Europe”.  Vizitatorii vor putea obține informații despre universități din peste 30 de țări, dar și despre Erasmus +, noul program  al Uniunii Europene, care oferă  granturi  pentru o gamă largă de acțiuni și activități în domeniul educației, tineretului și sportului.

”50 la sută depinde de reușitele academice ale studentului, iar celelalte 50 de alte lucruri care trebuie să le mai facă, cum ar fi scrisoarea de intenție. Se atrage o mare atenție, din ceea ce am observat, la activitățile de voluntariat, responsabilitate civică. Persoanele care vor să meargă în afara țării trebuie să se implice nu doar pe plan academic, dar și pe pan social”, a spus Mariana Gurghiș, una dintre beneficiarele unei burse Erasmus în Spania.

Prima ediție a Târgului Internațional de Educație a fost organizată anul trecut, eveniment la care au participat aproape 2000 de tineri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău