Timpul | Dacă Guvernarea Dodon/Chicu va obține creditul rusesc de 500 de milioane USD, vom fi obligați să PLĂTIM o dobândă de aproape 1 MILIARD DE LEI! (Revista presei)

  • 27 Februarie 2020 09:33
Timpul | Dacă Guvernarea Dodon/Chicu va obține creditul rusesc de 500 de milioane USD, vom fi obligați să PLĂTIM o dobândă de aproape 1 MILIARD DE LEI! (Revista presei)

Revista presei din 27 Februarie 2020

Cotidianul publică imagini cu camera ascunsă - Cum nu a găsit măști medicinale în farmaciile din Chișinău. În vâltoarea informațiilor despre pericolul coronavirus, măștile medicinale sunt practic inexistente în farmaciile din  apropierea unor instituții medicale importante din Chișinău. Echipa Cotidianul.md a mers ieri, 26 februarie, la ora prânzului la câteva farmacii aflate în preajma Institutului Mamei și Copilului și Institutului Oncologic din Capitală, însă nu a găsit decât… o mască „specială”, la prețul de 74 de lei. În rest, în toate farmaciile în care a intrat nu am găsit nicio mască.

Cele mai vestite privatizări s-au făcut în anii electorali, atenționează expertul  Veaceslav Negruță, fost ministru al Finanțelor, citat de IPN. Proprietățile statului continuă a fi administrate de persoane dubioase care au făcut parte în trecut din anturajul fostului lider PDM Vladimir Plahotniuc, iar între timp au devenit persoane din anturajul președintelui Igor Dodon. El a amintit că în 2008, înainte de alegerile din 2009 a fost privatizat hotelul  Codru și multe altele, în care apare numele Igor Dodon, iar în 2014 - vestitele concesionări și activele  pierdute de stat și BEM, în 2018 - Casa Presei, cantină și alte lucruri", a declarat Veaceslav Negruța la TVR Moldova. În acest context, el a atras atenția la schimbarea fulger care s-a făcut la conducerea Agenției Proprietăți Publice.

Și vicepreședintele Parlamentului Alexandru Suslari afirmă că schemele de la Metalferos continuă, iar banii vor ajunge pentru campania electorală a președintelui Igor Dodon, informează IPN.

Dacă Guvernarea Dodon/Chicu va obține creditul rusesc de 500 de milioane USD, vom fi obligați să PLĂTIM o dobândă de aproape 1 MILIARD DE LEI! – titrează Timpul. R. Moldova ar putea lua de la Federația Rusă un credit de  jumătate de miliard de dolari, pe un termen de 10 ani. Șeful Cabinetului de Miniștri a precizat că rata dobânzii cu care va fi acordat împrumutul nu va depăși 2%. Chicu a mai spus că banii ar putea ajunge în Moldova spre finele lunii martie.

Negocieri AVANSATE între PSRM și PD pentru oficializarea unei coaliții. Filip ar putea reveni chiar în funcția de PREMIER, titrează Ziarul Național. Pentru ca acest scenariu să fie posibil e nevoie ca PD să nu aibă candidat la prezidențiale, dar formațiunea să-l ajute pe Igor Dodon să obțină cel de-al doilea mandat de președinte, declară fostul deputat PD, Sergiu Sîrbu. Acesta crede că PD ar putea să dispară peste jumate de an, deoarece va fi absorbit de PSRM.

În ediția de astăzi a Ziarului de Gardă citiți despre interesele și luptele din singurul port cu ieșire spre mare gestionat de stat.

Tot aici găsiți partea a doua a investigației „Cuibul” consumatorilor de droguri, în care aflați cât de ușor poate fi cumpărat un drog în R. Moldova.

Ziarul de Gardă publică și un interviu cu jurnalista ucraineană Natalia Gumeniuc, care a călătorit în Crimeea anexată, de unde a revenit cu istorii răvășitoare, iar recent a lansat cartea „Insula pierdută. Carte de reportaje din Crimeea ocupată”.

În același ziar găsiți mărturiile moldovenilor stabiliți în Italia, despre coronavirus, și citiți scrisoarea unui medic din sistemul de sănătate din țară, despre corupție și parteneriate în afaceri.

Presa relatează și despre pomelnicul personalizat al familiei președintelui Igor Dodon, care este tipărit în peste o mie de exemplare și ar urma să fie distribuit în toate bisericile din țară, deși acest lucru nu este recunoscut de Președinție. Pomelnicul cu pricina a ajuns în posesia Ziarului de Gardă încă la începutul lunii februarie, perioadă în care a încercat să obținem o explicație de la Președinție, care însă s-a lăsat mult așteptată și nu a răspuns la toate întrebările publicației. Pomelnicul familiei Dodon a fost tipărit la Întreprinderea de Stat Combinatul Poligrafic Chișinău.  Totodată Ziarul de Gardă a aflat că la lumina zilei ar urma să iasă și o carte bisericească – „Pravila Creștinului Ortodox”, care va fi oferită în dar de către președintele Igor Dodon.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău