Timbrul de acciz, pe cartușe și rezervele pentru țigarete electronice

  • 28 Iulie 2022 15:22
Timbrul de acciz, pe cartușe și rezervele pentru țigarete electronice

Timbrul de acciz devine obligatoriu direct pe pachet la cartușele și rezervele pentru țigarete electronice, preparatele destinate utilizării în cartușe și rezerve pentru țigarete electronice. Obligativitatea este prevăzută într-un proiect de lege votat de Parlament în lectură finală, transmite IPN.

Accizele vor fi aplicate pentru fiecare unitate în parte și nu per litru cum este în prezent. Autorii proiectului, care sunt deputații PAS, precizează că scopul acestor modificări operate la Codul Fiscal și la Legea privind controlul tutunului este excluderea contrabandei și comercializării ilicite a acestor produse accizate pe teritoriul Republicii Moldova.

Noile cerințe vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial. Totodată, agenții economici care au importat produse conexe accizate la poziția tarifară respectivă până la data adoptării legii vor putea comercializa stocurile existente fără timbru de acciz numai până la 1 octombrie anul curent.

În conformitate cu politica bugetar-fiscală pentru anul 2022, cartușele și rezervele pentru țigarete electronice, preparatele destinate utilizării în cartușe și rezerve pentru țigarete electronice sunt supuse accizării în mărime de 1957 de lei pentru un litru. În 2023, mărimea accizei va crește până la 2055 de lei pentru un litru.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău