TikTok transmite că a eliminat 104 milioane de videouri în prima parte a anului pentru încălcarea regulilor

  • 22 Septembrie 2020 13:41
TikTok transmite că a eliminat 104 milioane de videouri în prima parte a anului pentru încălcarea regulilor

Aplicația de videouri scurte TikTok, deținută de compania ByteDance din China, a anunțat marți că a înlăturat peste 104 milioane de filmulețe de pe platforma sa la nivel mondial în prima parte a anului pentru că încălcau termenii și condițiile de utilizare, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

"Dintre aceste videouri, am găsit și înlăturat 96,4% înainte să ne fie raportate de utilizatori, iar 90,3% au fost eliminate înainte să fi avut vreo vizualizare", a precizat TikTok într-un raport privind transparența.

În prima parte a acestui an, TikTok a început să introducă programe de 'fact-checking', pentru a verifica postări legate de noul coronavirus și alegeri.

Raportul survine în contextul în care compania chineză ByteDance depune eforturi pentru a evita suprimarea TiTok în SUA după ce Departamentul Comerțului a anunțat că va bloca noi descărcări și actualizări ale aplicației.

Oficiali din SUA și-au exprimat îngrijorarea că datele personale de la 100 de milioane de americani care folosesc aplicația sunt transferate către autoritățile comuniste chineze.

Compania a precizat marți că a primit 1.768 de solicitări de date ale utilizatorilor, 209 dintre ele (16,4%) venind din partea agențiilor americane de aplicare a legii.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău