Theresa May trebuie să schimbe cursul în acordul cu UE, afirmă fostul ministru pentru Brexit

  • 18 Noiembrie 2018 16:21
Theresa May trebuie să schimbe cursul în acordul cu UE, afirmă fostul ministru pentru Brexit

Fostul ministru britanic pentru Brexit Dominic Raab a declarat duminică că proiectul de acord al premierului Theresa May este total greșit, apreciind că încă se poate schimba cursul acordului, relatează Reuters.

Raab, care a demisionat joi declarând că nu poate susține proiectul de acord, a declarat că o va susține pe premierul britanic Theresa May în cazul unui vot de încredere. El a apreciat că discuțiile privind conducerea conservatorilor distrag atenția într-un moment în care guvernul ar trebui să se concentreze pe Brexit.

"Încă mai cred că se poate ajunge la o înțelegere, dar este foarte târziu și trebuie să schimbăm cursul", a declarat Raab pentru BBC, adăugând că schimbările ar trebuie făcute înainte ca proiectul de acord să fie prezentat parlamentului deoarece unii parlamentari nu l-ar susține în actuală formă. "Este foarte important să acționăm acum", a subliniat el.

Dominic Raab și-a dat demisia joi în semn de protest față de acordul prim-ministrului Theresa May pentru ieșirea din UE. Raab a spus că planul Theresei May amenință integritatea Marii Britanii. El a mai afirmat că aranjamentul privind Irlanda de Nord este acum punctul de pornire pentru convorbiri privind viitoarele relații, care vor prejudicia grav a doua fază a negocierilor.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău