Theresa May: Nu este momentul potrivit pentru un referendum privind independența Scoției

  • 21 Mai 2018 15:11
Theresa May: Nu este momentul potrivit pentru un referendum privind independența Scoției

Premierul britanic, Theresa May, consideră că nu este momentul potrivit pentru un al doilea referendum privind independența Scoției, a declarat luni purtătorul de cuvânt al șefei guvernului britanic, adăugând că nu există o dorință în acest sens, relatează Reuters.

Premierul scoțian, Nicola Sturgeon, a declarat duminică că va lua din nou în considerare organizarea unui referendum privind independența Scoției atunci când guvernul britanic va oferi o anumită certitudine în legătură cu Brexitul.

'Acum nu este momentul pentru un nou referendum de independență și nu există nici o dorință în acest sens', a spus purtătorul de cuvânt al premierului May.

La începutul lunii mai, zeci de mii de persoane au manifestat la Glasgow pentru a cere independența Scoției față de Regatul Unit.

Manifestația anuală a separatiștilor scoțieni a luat amploare după referendumul pentru independență din 2014, când naționaliștii s-au dovedit minoritari, iar 55% din votanți au optat pentru rămânerea Scoției în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău