Testul de bacalaureat la limba străină a fost publicat pe internet

  • 10 Iunie 2016 17:39
Testul de bacalaureat la limba străină a fost publicat pe internet

Testul de bacalaureat la limba străină a fost publicat pe mai multe rețelele de socializare. Declarația a fost făcută vineri, 10 iunie, de directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Anatol Topală, într-un briefing de presă.

Directorul Agenției a afirmat că fotografia a fost făcută cu permisiunea persoanei responsabile de organizarea examenului într-un centru de bac din orașul Ungheni, transmite IPN.

Potrivit lui, a fost identificat asistentul de bac care a permis să fie efectuată fotografia. „Angajații Inspectoratului General al Poliției documentează cazul și identifică dacă au fost implicate și alte persoane”, a declarat Anatol Topală.

Directorul Agenției a afirmat că pe acest caz va fi convocată o ședință extraordinară a Comisiei Naționale de Examene. În cadrul ședinței se va decide cum vor fi sancționate persoanele implicate în acest caz. Anatol Topală a declarat că pentru publicarea testelor de bacalaureat Codul Contravențional prevede amenzi în mărime de până la două mii de lei pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice – până la opt mii de lei.

Totodată, directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare a menționat că de la examenul la limba străină au fost eliminați nouă elevi din sălile de bac. Elevii nu au fost lăsați să suțină proba pentru faptul că dețineau telefoane, căști sau copiuțe.

Examenul la limba străină a fost susținut de peste 18 mii de candidați. Dintre aceștia, circa 10 mii la limba engleză, peste șapte mii la franceză. Totodată, 238 de elevi au susținut examenul la limba germană, 84 – la spaniolă, 52 de candidați – la limba italiană și 40 – la limba turcă.

Următoarea probă de bacalaureat va avea loc marți, 14 iunie, la disciplina de profil.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău