Teste obligatorii la sosirea în Franța pentru călătorii care vin din 16 țări din afara UE

  • 24 Iulie 2020 19:10
Teste obligatorii la sosirea în Franța pentru călătorii care vin din 16 țări din afara UE

Premierul francez Jean Castex a anunțat vineri introducerea testelor obligatorii pentru călătorii care sosesc în Franța din 16 țări din afara Uniunii Europene, în care rata infecțiilor cu COVID-19 este considerată ridicată, între care SUA și Algeria, precum și o generalizare a testelor la sosirea în aeroporturi și porturi maritime pentru persoanele venite din aceste țări, informează Reuters și AFP, preluat de Agerpres.

Menționând "16 țări în lume în care circulația virală este foarte puternică", Castex a declarat, în timpul unei inspecții pe aeroportul parizian Roissy, că persoanele venite din aceste țări "vor trebui să dispună de un test care să ateste că nu sunt purtători ai virusului" SARS-CoV-2.

"Știm că în unele din aceste țări nu există strategie a depistării și că accesul la teste este dificil, în consecință noi am decis să generalizăm testele la sosire", a adăugat el, precizând că persoanele testate pozitiv vor fi plasate în carantină pentru 14 zile.

Potrivit canalului tv francez BFM, țările vizate de această măsură sunt: SUA, Bahrein, Panama, Africa de Sud, Kuweit, Qatar, Israel, Brazilia, Peru, Serbia, Emiratele Arabe Unite, Algeria, Turcia, Madagascar, India și Oman. Măsura privește în special cetățenii francezi reveniți din aceste țări, dat fiind că în virtutea unei decizii luate la nivelul UE sosirile cetățenilor din aceste țări sunt suspendate în blocul comunitar.

Dispozitivul care privește toate aeroporturile de pe teritoriul francez va deveni complet operațional "cel mai târziu la 1 august", a precizat Jean Castex. Dispozitive similare vor fi instalate și în porturile maritime, a anunțat premierul.

De asemenea, prim-ministrul francez a "recomandat insistent" vineri francezilor să "evite" deplasările în Catalonia, regiune din nord-estul Spaniei, din cauza recrudescenței epidemiei de COVID-19. "Recomandăm insistent francezilor să evite să se ducă în Catalonia până când situația sanitară nu se ameliorează" acolo, a declarat Jean Castex pe aeroportul parizian Roissy. Parisul discută cu Madridul să reducă cât mai mult posibil fluxurile între Spania și Franța, a adăugat el.

Aceste decizii au fost luate în cadrul unui consiliu de apărare special împotriva contaminărilor cu noul coronavirus care a avut loc în cursul dimineții în prezența președintelui Republicii, Emmanuel Macron, și a premierului. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău