Teodor Meleșcanu la Chișinău: „Nu există alternativă viabilă decât calea reformelor pentru asigurarea prosperității, stabilității și democrației”

  • 17 Ianuarie 2019 12:18
Teodor Meleșcanu la Chișinău: „Nu există alternativă viabilă decât calea reformelor pentru asigurarea prosperității, stabilității și democrației”

Republica Moldova este una din prioritățile majore ale președinției române la Consiliul Uniunii Europene, a declarat astăzi, 17 ianuarie, la Chișinău, ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu, în cadrul unei conferințe comune de presă cu omologul său moldovean Tudor Ulianovschi.

Șefii celor două diplomații au salutat dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre cele două state, iar Teodor Meleșcanu a dat asigurări că România va fi și în continuare cel mai important avocat al cauzei Republicii Moldova.

Teodor Meleșcanu a declarat că președinția română la Consiliul Uniunii Europene și-a propus un calendar ambițios de reuniuni pe domeniul Parteneriatului Estic, din care face parte și Republica Moldova, prin care dorește să realizeze avansarea unor obiective concrete sectoriale care să apropie statele partenere de Uniunea Europeană.

Totodată, șeful diplomației române a reconfirmat susținerea pentru parcursul european al R. Moldova și a îndemnat autoritățile de la Chișinău să continue realizarea angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere și să realizeze reformele necesare.

„Nu există alternativă viabilă decât calea reformelor pentru asigurarea prosperității, stabilității și democrației”, a accentuat Teodor Meleșcanu.

El a salutat și modul în care se dezvoltă relațiile dintre cele două state, pronunțându-se pentru consolidarea investițiilor românești în Republica Moldova.

Mandatul președinției române la Consiliul Uniunii Europene  va constitui un imbold pentru Republica Moldova să continue cu perseverență parcursul său european, a afirmat, la rândul său, șeful diplomații de la Chișinău, Tudor Ulianovschi. El a apreciat susținerea pe care o acordă România pentru implementarea agendei europene la nivel politic și practic.

Teodor Meleșcanu întreprinde astăzi o vizită la Chișinău cu ocazia marcării în Republica Moldova a Zilei Diplomatului. El a fost decorat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău cu medalia „Meritul Diplomatic”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău