Tentativă de asasinare a primarului unei localități de lângă Paris în timpul violențelor de sâmbătă noapte

  • 02 Iulie 2023 12:45
Tentativă de asasinare a primarului unei localități de lângă Paris în timpul violențelor de sâmbătă noapte

O anchetă pentru tentativă de omor a fost deschisă duminică dimineață de procurorii francezi în urma atacului asupra locuinței primarului din localitatea L’Haÿ-les-Roses, aflată la câțiva km de Paris, transmite BFMTV.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.30, locuința primarului din L’Haÿ-les-Roses. Locuința lui Vincent Jeanbrun a fost ținta unui atac cu o mașină berbec incendiară, condus de un număr necunoscut de revoltați, scrie G4Media.

Autorii atacului sunt căutați de poliție, care nu a operat încă nici o reținere.

Soția primarului a fost rănită în atac. Ea a trebuit să fie transportată de urgență la spital.

Primarul Vincent Jeanbrun lipsea de acasă la momentul atacului, fiind încă la primărie pentru a gestiona violențele din localitate.

În momentul atacului, familia dormea. Treziți panicați de zgomot, soția și copiii au încercat să scape prin spate, fugind în grădină. Au fost apoi ținta unor focuri de armă.

La câteva momente după atac, la fața locului a sosit poliția municipală, urmată rapid de departamentul de investigații criminale.

Într-un comunicat de presă, primarul ales din partea Partidului Republican a condamnat faptul că „oroarea a atins un nou nivel” și a denunțat ”lașitatea” atacatorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău