Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău a jucat două spectacole pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași, în cadrul Turneului Unirii

  • 29 Ianuarie 13:31
Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău a jucat două spectacole pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași, în cadrul Turneului  Unirii

Pentru al zecelea an consecutiv artiștii și spectatorii de pe cele două maluri ale Prutului au sărbători Mica Unire prin teatru. În acest an, pe 24 ianuarie de Ziua Unirii Principatelor, pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași trupa Naționalului de la Chișinău a jucat „ROMEO și JULIETA” de William Shakespeare, traducerea Anca Ignat, Alexandru M. Călin, regia Luminița Țâcu, iar a doua zi, s-a dat cea de a treia reprezentație cu cea mai recentă premieră, „August” de Tracy Letts, traducerea Anton Cucu, regia Alexandru Cozub.

A fost o reîntâlnire fericită cu publicul de la Iași și cu colegii din teatru. Petru Hadârcă, directorul general al TNME și Diana Decuseară, actriță, au avut onoarea de a fi invitați de TVR Iași, pentru a vorbi despre artă și despre beneficiile ei, despre felul în care arta vie are forța de a menține speranța, de a inspira oamenii să fie mai buni și să fie mai activi în afirmarea binelui. Suntem profund recunoscători publicului, jurnaliștilor, colegilor de la naționalul ieșean, domnului Cristian Hadji-Culea, managerului acestei instituții și echipei cu care am comunicat și colaborat în vederea organizării și desfășurării evenimentului: Daniel Busuioc, director adjunct artistic, Cristina Rădulescu și Silvia Ghilaș secretariatul literar, Florin Valacu coordonatorul șef al echipei tehnice.

Turneul de răspuns al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași la Chișinău va avea loc de Ziua Unirii Basarabiei cu România, pe 27 martie.

Proiectul Turneului unirii „Teatrul românesc București-Iași-Chișinău”, este la a X-a ediție. A fost inițiat cu implicarea regretatului Ion Caramitru, care i-a dat și titlul, și se desfășoară anual: în ianuarie cu prilejul Zilei Unirii Principatelor: Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chișinău vine în turneu la București și Iași, iar în jurul datei de 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, cele două teatre naționale vin în turneul de răspuns la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău